veštec # jozef blahosej

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čas je jednosmerka.

Čas a jeho plynutie v živote


Čas je jednosmerka a my si často neuvedomujeme ako nám preteká medzi prstami. Hodiny ,dni  týždne a mesiace často prebehnú ako voda v rieke. Čas plynie ako voda, je časté povzdychnutie si mnohých z nás. Pravdivosť týchto slov nám najčastejšie pripomínajú narodeniny. Či už našich blízkych, detí alebo ľudí v našej blízkosti.
Rovnako aj mne sa čas pripomenul pri gratulácií môjmu kolegovi, k jeho krásnej  štyrydciadke. . Nevedomky my myšlienky zabehli do viac ako tucet rokov vzdialenej minulosti ...  Prichádzali spomienky dobré ale aj tie ,ktoré by sme si radšej nepamätali. Stalo sa to a ja to nezmením. Iba na mne zaleží, čo si z týchto spomienok, zážitkov odnesiem do ďalšieho života. Aké ponaučenie si zoberiem z doterajšieho života. Aké a ktoré chyby budem robiť, resp. nerobiť vo svojom  živote.
Pretože každý z nás ma svoj jedinečný život, spomienky, má aj svoje jedinečné ponaučenia.  
Skúsme si nájsť chvíľu pre seba. Pre svoje vlastné Ja . Skúsme sa pozrieť naspäť na svoj život . Zhodnoťme samého seba , čo sme spravili dobre a v čom sme pochybili. Nech náš život ide dopredu ,v radosti , spokojnosti nielen nás ale aj našich blízkych. Nech sa nemusíme zas o nejaký čas spamätať, že nám znova utiekol rok . Rok ktorý nám pretiekol medzi prstami zbytočne.

Záluby | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014