veštec # jozef blahosej

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ži a nechaj žiť .

Môj názor na ...


Ži a nechaj žiť .


Niekedy dávnejšie som napísal na istom čisto ženskom fóre tento príspevok. Preto v ňom vystupujem ako žena ( nech Vás to nemýli ) čisto z praktických dôvodov.


Prečítala som si celú diskusiu a to od prvého príspevku a mám zmiešané pocity. Preto my nedá nezareagovať na mnohé z Vás.
V podstate sa tu delíte na skupiny :


A)
na NEVERIACE na veštenie , tie ktoré pokladajú veštenie doslova za hriech

                                             ( odvolávajúc sa na náboženstvo-Boha ap)

B) na neveriace v NIČ na základe osobnej skúsenosti 

                                               (stretnutie sa s podvodníčkou šarlatánom ap )

C) na tie čo VERIA že niečo z toho je pravda

                                             ( presvedčili sa vlastnou skúsenosťou )

D) VERIACE na základe toho , že robia s energiami a pracujú v tejto oblasti

Ja by som si ešte dovolila
aj delenie na :

1) tie čo odsudzujú ak sa im za tieto služby platí
2) pod
ľa veku prispievateliek.

Pretože som skôr narodená, dovolím si začať od veku
reagujúcich žien:
- čím mladšia , tým menej skúsená a netolerantnejšia až by som povedala RADIKÁLNEJŠIA - zameraná proti vešteniu, proti odmeňovaniu za veštenie a obhajujúc tézu hriechu , podporenú náboženstvom .
Týmto a podobným ľudom
by som rada pripomenula tri veci :

a) náboženstvo ( aj Katolícke ) robilo veštby ( katolícke cca do 8 stor. )ako súčasť náboženstva,
uznávalo babice , bylinkárky … ( prečo asi zrazu to bolo čarodejníctvo ?) Prečo jedine mnísi , rehoľné sestry mohli mať zjavenia , sny , predpovede ohľadom budúcnosti ? Týchto nezrovnalostí je veľa a ja z toho vyvodzujem že ľudia nepoznajú skutočnú minulosť svojej viery, náboženstva.
Dovoľuj
ú si prehlasovať svoj názor za jedinú správnu normu a ….

b) mladosť - pochabosť : je pravda že aj my sme v mladšom veku boli viac radikálnejší ako teraz., rozčuľovali nás veci ktoré sú dnes len na pousmiatie. Súdili sme tam, kde sme nemali právo ani sa vyjadriť .. ap. No jednu vec sme mali , a tá mi u dnešných mladých chýba : mali sme ZDRAVÝ ROZUM a dokázali sme počúvať , vecne , rozumovo diskutovať- oponovať a dokázali sme tolerovať názory, postoje , vieru druhých - bez urážok , bez nenávisti , jedu …
Vedeli sme si vážiť iných nielen pretože boli starší ale aj ako osobnosti, čo v živote niečo dosiahli.

c) Odmeňovanie za veštby , cena : mnohé tvrdíte že veštice nemajú čo pýtať, žiadať peniaze za svoj výklad . Ved to majú dar od Boha , z hora ap.. Je to proste DAR ! a preto ho musia dávať - používať zadarmo.

K týmto a podobným názorom , dve pripomienky :

1) dar je aj hudba , dar je aj dobre vedieť vykonávať svoje povolanie ( učiteľ učiť, doktor liečiť, letec pilotovať lietadlo .. ) a títo ľudia majú nárok na odmenu PENIAZE za svoj Dar , vedomosti a čas čo obetujú pre druhých ? Prečo nie veštica ?
2)Zákon rovnováhy - ( vo fyzike je to zákon - platný v celom vesmíre ) Ak niekto Vám dá niečo - výrobok , svoj čas , svoje vedomosti ( murár vymuruje stenu , prekladateľ preloží text .. ) je normálne mu zaplatiť - vyrovnať sa s ním formou peňazí alebo protislužby čo bude vyhovovať obom. Ak sa tak nestane nastáva nerovnováha . Tak prečo nie, rovnaký meter pre všetkých ?

Ja Vás mladšie , tie čo nesúhlasia s mojimi názormi neodsudzujem , len Vás žiadam aby ste sa zamysleli , či táto stará bosorka ( to ako ja :
) ) nemá v niečom kúsok pravdu.
Sama Vám dobre rozumiem , pretože som to prežila od odsudzovania , neverila som tomu , bojovala som proti ... No život ma tvrdo poučil, že nie všetko je tak ako ja by som chcela .
Rada s
i spomeniem na Tých čo ma posunuli ďalej ako pani Mária z Rajca , či pani Majka a Hanka z Čadce ap.
Dokonca môžem prehlásiť že vďaka kartám , vešteniu , vešticiam som zmúdrela , dospela a stala som sa iným , a dovolím si podla slov mojich detí lepším človekom.

Dámy právo na názor máme všetci ale nez
abúdajme , že moja sloboda, môj osobný priestor končí tam kde začína sloboda , osobný priestor druhého človeka Nádherne to vyjadruje heslo :

ŽI a nechaj ŽIŤ


VEŠTENIE | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014